Seuran esittely

MERITIE ry. on vuonna 1972 espoolaisten veneilystä kiinnostuneiden ihmisten perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää veneilyharrastusta, vesiurheilua ja sen turvallisuutta.

MERITIE ry. on vuonna 1972 espoolaisten veneilystä kiinnostuneiden ihmisten perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää veneilyharrastusta, vesiurheilua ja sen turvallisuutta. Yhdistys on Suomen Purjehdus ja Veneily -liiton ja Suomen Navigaatioliiton jäsen. Lisäksi Meritie on kannatusjäsen Pidä Saaristo Siistinä ry:ssä ja Espoon Meripelastusseurassa.

Seurassamme on tällä hetkellä lähes 400 henkilöjäsentä, mukaan lukien kunnia-, varsinaiset, perhe-, juniori ja nuorisojäsenet. Seura tarjoaa jäsenilleen erinomaisen vaikuttamiskanavan veneilyn parhaaksi, se tarjoaa myös paljon samanhenkisiä ystäviä sekä erinomaiset puitteet myös sinun vapaa-ajan toiminnallesi veneilyn parissa.

Meritien kotisatama sijaitsee Espoon Suomenojan venesatamassa. Seuralla on edustava, vuonna 1984 valmistunut Pursimaja, mastonosturi, mastovaja, työpaja, vartiotorni sekä yli 190 paikkainen Meritien hallinnoima H-laituri, jossa löytyvät sekä makeavesi että maasähköpistokkeet.

Seuralla on oma vuonna 1992 hankittu Merivalkama-niminen saaritukikohta, joka sijaitsee Inkoon eteläisimmässä saaristossa, avomeren tuntumassa. Merivalkama on useimmille tuulille suojainen kymmenellä poijulla varustettu syväsatama laitureineen.

Toimintamme tavoitteita ovat veneilyn ja vesillä liikkumisen sekä veneurheilun edistäminen. Meritie toimii myös vahvasti vesillä liikkumisen turvallisuuden, puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta Seura pyrkii toiminnassaan edistämään tasa-arvoa sekä kansainvälistä yhteistoimintaa. Myös muiden liikuntamuotojen harrastus, sekä matkailun ja terveiden elämäntapojen edistäminen sekä kulttuuri- ja nuorisotyö ovat osa toimintamme tavoitteita.

Seuran historiaa

Tutustu seuran juhlajulkaisuista vuosilta 1997 ja 2002 koottuun historiaan, joihin lokikirjamerkinnät keräsi ja osin muisteli Yrjö Santaholma.

Kotisatama

Meritien kotisatama sijaitsee Espoon Suomenojan venesatamassa, jossa seuralla on edustava, vuonna 1984 valmistunut Pursimaja, mastonosturi, mastovaja, työpaja, vartiotorni sekä 190 paikkainen Meritien hallinnoima laituri, jossa on sekä makeavesi että maasähköpistokkeet. 

Pursimajan kahvio on auki talkoovoimin keväisin ja syksyisin ainakin seuran tapahtumien yhteydessä kaikille seuralaisille. Pursimajaamme vuokrataan yksityiskäyttöön meritieläisille jäsenhintaan. Majaa vuokrataan myös ulkopuolisille. Pursimajan varauksista voit kysyä lisää sähköpostitse:
pursimaja.vuokraus@meritie.org 

Seura hallinnoi myös riittävän kokoista aluetta Suomenojan veneiden talvisäilytysalueella. Suomenojan satamassa on hyvin saatavilla mm. veneiden nosto- ja laskupalveluita. 

Seura hallitsee Suomenojan alueella viittä talvisäilytyskorttelia.  

Seura järjestää syyskuun alkupuolella pukkitalkoot jolloin talvisäilytyspaikan omaavat siirtävät pukkinsa talvisäilytyspaikalle. Keväisin pukkutalkoissa pukit siirretään talvipaikoilta seuralle varatulle pukkien kesäsäilytysalueelle.

Merivalkama

Seuralla on oma vuonna 1992 hankittu saaritukikohta ”Merivalkama” joka sijaitsee Inkoon eteläisimmässä saaristossa, avomeren tuntumassa (59*55,6 P 23*52,01 I).

Sijaintinsa puolesta Merivalkama toimii erinomaisena pysähdyspaikkana lännen suuntaan liikuttaessa.
Saaritukikohdan varustukseen kuuluvat laiturit peräpoijuin, puucee, grillauskatos ja sauna. Merivalkamassa on myös käytettävissä SUP-lautoja, sekä kanootti.
Merivalkaman toiminnasta vastaa saaritoimikunta ja ylläpidosta huolehditaan kevät- ja syystalkoilla.

 

Meritien hallitus

Markku Tilli

Kommodori

Maarit Papinniemi

Sihteeri

Johan Åberg

Satamapäällikkö

Karl-Gustav Björklöf

Varakommodori ja matkaveneily

Mikko Vahtera

Mastovajavastaava

Marko Nurmi

Koulutuspäällikkö ja venekalusto

Juha Enkainen

Merivalkama

Mika Sirkiä

Kilpapurjehdus

Tero Airissalo

Katsastus ja VHF-koulutus
Evästeiden hyväksyntä Real Cookie Bannerin avulla