Laituripaikat

Meritie hallinnoi Suomenojan satamassa sijaitsevaa H-laituria ja osaa G-laiturin paikoista. Suurin osa paikoista on varustettu peräpoijukiinnityksellä, mutta myös muutamia aisakiinnityksellä olevia paikkoja on olemassa. Paikkojen leveydet ovat 3,0 m – 5,0 m. Laituripaikkaan ovat oikeutettuja seuran jäsenet edellyttäen että vene on rekisteröity ja vuosittain katsastettu Meritien pursiseuraan. Veneelle on myös oltava voimassa oleva vakuutus.

Laiturillamme on valaistuksen lisäksi pistokkeet akkujen lataamista ja sähköisten pienkoneiden käyttöä varten. Lisäksi varusteena on useita vesipisteitä letkuineen vesitankkien täyttämistä varten. Laiturille pääsee lukitusta portista paikanhaltijoille jaettavalla avaimella.

Vapautuvat laituripaikat jaetaan ylläpidettävän jonotuslistan perusteella huomioiden vapautuvan paikan sekä jonottavan veneen koko. Jonoon ilmoittaudutaan Johan Åbergin sähköpostiosoitteeseen: johan.aberg(at)pp5.inet.fi ilmoittamalla veneen pituus ja leveys, tyyppi sekä nimi. Lisäksi omistajan nimi, yhteystiedot sekä jäsennumero. Jonotusajat ovat olleet suhteellisen lyhyitä , koska vaihtuvuutta on jatkuvasti. Paikkatilanteesta pyritään ilmoittamaan myös seuran ilmoitustaululla sekä jäsenjulkaisuissa.

Laituripaikkojen vuotuiset hinnat ovat samat kuin Espoon kaupungin laitureissa.
Laituripaikan hallinta toimii periaatteella toistaiseksi eli jäsen vahvistaa laituripaikka oikeuden jatkumisen maksamalla laiturimaksun keväällä eräpäivään mennessä. Eräpäivään mennessä maksamattomat paikat jaetaan uudelleen edellämainitun jonotusperiaatteen mukaisesti.

Mikäli joku paikan haltija luopuu paikastaan veneilykauden aikana annetaan paikka koon mukaisesti seuraavalle jonottajalle. Loppukauden maksuista sopivat paikasta luopuja ja uusi haltija keskenään.

Laituripaikkojen lisäksi Meritiellä on oikeus osoittaa poijupaikkoja läheiseltä vesialueelta. Mikäli laiturimme on täynnä tai paikat liian ahtaita on tämä oiva vaihtoehto veneilijälle. Poiju ja poijun varustus on jäsenen omalla vastuulla.

Meritien ry:n laituripaikkasopimus on luettavissa täältä sekä ohjeita veneiden kiinnitykseen täältä.

Meritien ry:n laituripaikat ovat luettavissa Meritien jäsenten kotisivuilta.