Kilpapurjehdus

Kilpapurjehdus keskittyy pääasiassa Meritien järjestämiin koulutuksiin kilpailusäännöistä, tiistaikilpailuihin sekä yksinpurjehduskilpailuun. Meritien veneitä osallistuu yleensä myös yleisiin purjehduskilpailuihin, kuten esimerkiksi Helsinki Tallinna Race.

Kilpapurjehdus keskittyy pääasiassa Meritien järjestämiin koulutuksiin kilpailusäännöistä, tiistaikilpailuihin sekä yksinpurjehduskilpailuun. Meritien veneitä osallistuu yleensä myös yleisiin purjehduskilpailuihin, kuten esimerksiksi Helsinki Tallinna Race. 

Meritien tiistaikilpailujen säännöt muuttuivat vuodelle 2022  tasoitussääntönä käytetään FinRating-sääntöä, joka on kokonaisuudessaan saatavissa  Avomeripurjehtijoiden kotisivuilta.  Sieltä löytävät myös voimassa olevat taulukko ja todistukset, sekä mahdollisen FinRating-todistuksen hankkimiseen tarvittavat lomakkeet ja ohjeet. 
Oleellisimmat muutokset entisiin sääntöihin ovat:
1. Tasoituslukuina käytetään suoraan aikaa-matkalla (time-on-distance) -lukuja, joissa nopeimmaksi arvioidulla veneellä on pienin luku.
2. Spinaakkerien ja muiden lentävien keulapurjeiden poisjätttämisestä ja yksinpurjehtijalle myönnettävät vähennykset on määritelty suoraan sekunteina/mpk ja ne lisätään tarvittaessa veneen peruslukuun.
3. Lähtöaikataulukkoa on muutettu vastaavasti ja siihen on lisätty valmiiksi sarakkeet mahdollisille vähennyksille.
4. Pisimpien imageratojen kauimmaista kääntöpistettä on tuotu hieman lähemmäksi ja ratojen lyhentämisen aikarajoja on aikaistettu.
5. Autopilotin käyttö on sallittu myös kaksinpurjehtijoille.

Säännöt ovat kokonaisuudessaan luettavissa alla olevasta pdf-tiedostosta.
Vene- tai venetyyppikohtaiset lähtöajat löytyvät myös oheisesta  taulukosta , jota pyritään pitämään ajan tasalla. Viime kädessä veneen kippari kuitenkin vastaa oikean, voimassaolevan tasoitusluvun mukaisen lähtöajan käytöstä.

 

Cookie Consent with Real Cookie Banner