Espoon kaupungin tiedote veneilijöille


Arvoisa veneilijä,


Vaikka yöpakkasia on vielä ollut niin kevät alkaa olla siinä vaiheessa, jolloin satamissa ryhdytään veneiden kevätkunnostukseen.
Merelliset ulkoilupalvelut muistuttaa kaikkia satamissa toimivia valtioneuvoston ja terveysviranomaisten antamista suosituksista ja määräyksistä.
Tässä vaiheessa ei ole sellaisia suosituksia tai määräyksiä, jotka estäisivät venesatamien käytön, joten pidetään kanssa veneilijöihin riittävä etäisyys niin talvisäilytysalueilla kuin laitureillakin ja pyritään välttämään fyysisiä lähikontakteja mahdollisimman paljon.
Useaa teistä varmasti myös huolestuttaa, varsinkin riskiryhmiin kuuluvia ja senioriveneilijöitä, jos ei näissä olosuhteissa kykene venettään saamaan vesillelaskukuntoon venesatamasäännön edellyttämässä ajassa 10.6.2020.
Toivomme tietenkin, että mahdollisimman moni saa vielä tänä kesänä veneensä laskettua vesille ja pääsee nauttimaan omasta loistavasta harrastuksestaan alkavana purjehduskautena.
Ymmärrämme kuitenkin, että näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa se ei kaikille ole mahdollista ja siksi on liikuntapalvelut päättänyt, että niin kutsuttua vesillelaskupakkoa ei tänä vuonna ole. Kaupungin satamassa venepaikan haltijan tai kaupungin venesatamassa toimivan kerhon jäsenen veneitä saa siis säilyttää nykyisellä talvisäilytyspaikalla myös 10.6 -15.9 välisen ajan ja jatkaa siitä samalla paikalla seuraavan talvisäilytyskauden 15.9.2020 – 10.6.2021, josta tullaan laskuttamaan normaalilla tavalla. Jo veneensä laskeneet tai laskevat saavat jättää venepukkinsa tai trailerinsa nykyiselle talvisäilytyspaikalle.
Määräaikaiset talvisäilytyssopimukset kuitenkin päättyvät normaalisti 10.6.
Kerhot voivat antaa jäsenilleen myös omia ohjeita ja päätöksiä tässä asiassa.
Kaikkien on nyt kuitenkin syytä seurata, mikäli uusia viranomaismääräyksiä tulee ja ne vaikuttavat satamien käyttöön tai veneilyyn yleensä.


Lisätiedustelut sähköpostilla osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsenien sivut

Uutiset

 • Toimisto etätyöpisteessä

  Vallitsevan poikkeustilanteen takia seuran toimisto siirtyy etätyöpisteeseen. Tarvittaessa toimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 040 5193568.

   
 • Poikkeussäännöt katsastukseen

   

  Kauden 2020 katsatukset tullaan suorittamaan poikkeavalla tavalla. Tarkemman ohjeet löytyvät katsastushakemistosta artikkelista "Katsastus 2020 - poikkeussäännöt" (vaatii sisäänkirjautumisen).

   
 • Pursimajan vuokraus keväällä 2020

  Pursimajaa ei voi vuokrata yksityistilauksiin huhti- ja toukokuun viikonlopuiksi.

   

Saarikohteet

Meritien saarikohde on Merivalkama, joka sijaitsee Bejarhomenissa Inkoon saaristossa olympiaväylän varrella paikassa 59*55,6 P 23*52,01 I).